OVER ONS

BOUWEN AAN EEN BETERE TOEKOMST SINDS 2008

Ruim 1 op de 10 kinderen in Indonesië is kansarm, zij worden door de slechte economische situatie gedwongen om hun ouders te helpen overleven. Hierdoor belanden veel kinderen op straat met het gevaar op ziektes, mishandeling of in het ergste geval seksueel misbruik.

Om te voorkomen dat deze grote groep vergeten kinderen op straat belandt heeft Anak Bangsa voor hen een speciaal programma opgezet.
Anak Bangsa believes in the power of education! Goed onderwijs is de basis voor het creëren van een goede toekomst van elk kind, families, generaties en zelfs landen. 

Door middel van onderwijs geeft Anak Bangsa deze kansarme kinderen gereedschap mee om een goede toekomst voor zichzelf en hun familie op te bouwen en de cirkel van armoede te doorbreken.

Veiligheid en hechting spelen een cruciale rol in de ontwikkeling van het kind. Opgroeien in een liefdevol gezin ondersteunt het kind in haar ontwikkeling. Anak Bangsa werkt daarom met het programma
Family Care’. De kinderen wonen thuis bij hun ouders of familie, maar worden ondersteunt door het team van Anak Bangsa.

De kinderen volgen kwalitatief goed onderwijs en leren vaardigheden om hun kansen te vergroten voor een betere toekomst. De ouders hebben geen zorgen om de kosten hiervan te dekken want onderwijs bij Anak Bangsa is geheel gratis voor kansarme kinderen.

Dit programma is opgezet om niet alleen de kinderen, maar ook het gezin te helpen. Het biedt mogelijkheden voor het hele gezin om de cirkel van armoede te doorbreken.

DONEER NU

EEN BETERE WERELD VOOR IEDER KIND

ONZE VISIE, MISSIE EN ORGANISATIE

anak-bangsa-foundation-icon-vision

VISIE

Elk kind heeft recht op een gelukkige jeugd, goed onderwijs, een schone leefomgeving en een goede gezondheidszorg.


 

anak-bangsa-foundation-icon-mission

MISSIE

Opkomen voor de rechten van kansarme kinderen door het verstrekken van hoogstaand onderwijs en het creëren van een gezonde leefomgeving in naleving van het VN-verdrag inzake de Rechten van het Kind.


 

anak-bangsa-foundation-icon-organisation

ORGANISATIE

Anak Bangsa betekent “kind van het volk”. Dit omschrijft waar Anak Bangsa voor staat; ongeacht kleur, nationaliteit of afkomst, elk kind droomt van de toekomst en de organisatie stimuleert en motiveert hen om hun dromen waar te maken.

Anak Bangsa is een Nederlandse non-gouvernementele en non-profit organisatie opgericht in 2008 die haar taken in Indonesië uitvoert en afhankelijk is van donaties die voornamelijk in Nederland worden geworven.